Pagina's

dinsdag 4 oktober 2011

Review: Nivea Visage pure effect CONTROL SHINE matterende gel-crème



Een tijdje geleden was ik op zoek naar een nieuwe dagcrème die naast hydraterend ook matterend werkt. Met een vette maar tevens gevoelige huid ben ik constant op zoek naar the new best thing om beide huidtypes doeltreffend aan te pakken. Daarnaast had ik ook nog enkele andere vereisten. Ik wilde een dagcrème zonder de minerale olie Paraffinum Liquidum en zonder parabenen. De dagcrème moest ook non-comedogeen (niet-poriënverstoppend) zijn en bevatte liefst ook nog een beschermingsfactor tegen de zon.

Op een dag botste ik op de Nivea Visage pure effect CONTROL SHINE matterende gel-crème. Een heel mondje vol. En halleluja, hij volstond aan mijn waslijstje van verlangens. Ik besloot de sprong te wagen en de dagcrème belandde in mn winkelmandje. Daarnaast besloot ik ook de THERMO verwarmende reinigingsgel mee te nemen omdat ik wel heel nieuwsgierig was naar het zogenoemde thermisch effect dat dit product teweeg zou brengen. Aangezien deze review over de dagcrème gaat en ik de verwarmende reinigingsgel nog niet veelvuldig getest heb, komt hierover later een review!



Wat zegt Nivea zelf over de matterende gel-crème?

'Voor een zuivere & matte huid.
Voorkomt glimmen, matteert & hydrateert.

Nivea Visage CONTROL SHINE matterende gel-crème biedt een 2 in 1 verzorging:
1. De olievrije formule met matterende pigmenten voorkomt direct overmatige glans en matteert je huid langdurig.
2. Hydrateert gedurende de hele dag en trekt snel in.
Met UVA/UVB filters.

Huidvriendelijkheid dermatologisch goedgekeurd.

Niet comedogeen. Verstopt de poriën niet.'



Wat vind ik nu van de dagcrème?

Ten eerste, de verpakking. Voor mij is deze dik in orde. Ik houd erg van de kleuren. Op de een of andere manier bezorgen de kleuren me een lekker fris gevoel, net wat ik wil bereiken met het aanbrengen van de crème op mijn gezicht. Een ander voordeel van de verpakking is de dop. Lekker hygiënisch, zo'n spuitfles. Een crème in een potje is veel minder hygiënisch omdat er telkens je de crème gebruikt lucht aan kan en je er telkens met je vingers in moet.



Next, geur en kleur. Fris, niet overweldigend, opwekkend. Net goed voor een dagcrème. De gel-crème heeft een lichtblauwe kleur, wat ook weer lekker fris oogt. Extra pluspunt trouwens, blauw is namelijk mijn lievelingskleur ;).


Daarnaast, niet onbelangrijk, de textuur. De gel-crème is licht en luchtig bij het opbrengen. Hij voelt verfrissend, is niet plakkerig en trekt relatief snel in maar dan moet je wel opletten om niet te veel te gebruiken. Je verkrijgt zo namelijk niet het gewenste maar het tegenovergestelde effect. In plaats van een matterend effect blijft er dan een laagje achter op de huid. Kleine opmerking, Niveau noemt deze dagcrème een gel-crème, ik vind dat hij eerder in de buurt van een lotion komt, het is zeker geen hardcore gel.



And last but not least, de werking. De dagcrème doet in grote mate wat hij belooft. Hij matteert mijn huid vlak na het aanbrengen maar zorgt daarnaast ook voor voldoende hydratatie, ik krijg geen schilfertjes of droge plekjes op mijn huid. Ik vind wel dat het matterend effect maar van korte duur is. Na verloop van de dag begint mijn gezicht toch opnieuw wat te glimmen. Maarrrr, dit is veel minder snel het geval dan met andere crèmes die ik eerder testte!

Voor de prijs die ik er voor betaalde (€6,99 bij Kruidvat if I recall correctly) zeker een aanrader!

Xoxo.

Babelutte

5 opmerkingen:

  1. Hoi! Deze gel ga ik zeker een keer proberen, ik zit met hetzelfde probleem: een glimmende maar gevoelige huid. Ik hoop dat het werkt, na dit review heb ik goede hoop gekregen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Heleen! Bedankt voor je reactie :-) Ik hoop voor jou dat het werkt! Misschien leuk om te weten: ik ben ondertussen ook de THERMO verwarmende reinigingsgel van Nivea aan het uittesten en ik heb gemerkt dat dit product het matterend effect vergroot zonder mijn huid trekkerig te maken. Daarnaast is mijn huid ook een stuk zuiverder geworden :-).

      Verwijderen
  2. wat fijn dat de gel bij jou wel werkte,
    want mijn huid werd alleen maar shinier ):
    Als ik in de ochtend de gel op deed zag ik eerder meer glans dan een matterend effect. en in de avond voelde mijn huid nog vetter. enig idee dat het bij mij niet werkt?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi,
    Ik gebruikte altijd vast deze creme. Maar die kan ik nu nergens(!!) meer krijgen. Wat gebruik jij nu??
    Help

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hetzelfde hier! Het enige dat werkte tegen mijn vette gezicht, zelfs Lush weet zich er geen raad mee. Heb je al een alternatief gevonden?

    BeantwoordenVerwijderen